Kurs

Skrevet av: , publisert 24.01.2014

Her finner man en oversikt over alle planlagte kurs i den nærmeste tiden.

Påmelding til kurs gjøres under fanen "Påmelding til kurs". Dersom en ikke finner kurset under denne fanen, så skyldes det at påmelding ikke er åpnet enda, eller at kurset allerede er i gang og påmelding er for sent.

Vanligvis stenges kurspåmelding 1 uke før kursstart, og faktura/link til betaling sendes ut da.Sertifiseringskurs: (Påmelding åpen)

For å flytte bikuber må bigården være sertifisert. Dette kan gjøres av mattilsynet, eller av birøkteren selv, om han er sertifisert birøkter. Dette kurset vil starte opp i januar, og drives som en studiering med en erfaren birøkter som følger deltakerne. Kurset går over 5 kvelder, pluss et fellesforedrag som holdes 13.februar. Sertifiseringen er gyldig i 10 år.

 

Kurset koster kr 700,- for medlemmer i Jæren Birøkterlag, og 850,- for ikke-medlemmer.

Dette sjekkes mot våre medlemsregistre.

 

 

Teorikurs i birøkt for nybegynnere: (Påmelding lukket, nytt kurs i 2019)
Kurset starter i november, og går over 5 kvelder. Kursdatoer er: 06/11, 13/11, 20/11, 27/11 og 4/12 kl 19-22 på Vitengarden Nærbø. 

Kurset koster kr 2400,- per deltaker
Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem

Kursmateriell, boka «Ingar’sis birøkt», som er veldig nyttig, men frivillig: kr 349,-

 

(OBS! Skriv familiemedlem i kommentarfelt under påmelding)

 

Det er forbehold om minimum 8 deltakere.

Kursholder: Morten Svanes.

 

 

Kurs om salver/kremer ++ ved Susanne Maria Dörfler: (Påmelding lukket)

Susanne Maria Dörfler kommer for å lære oss om hvordan man lager såper, kremer, salver, badebomber, badepraliner, sjampo m.m. av bienes produkter. Dette blir et praktisk kurs hvor deltakerne selv får være med å lage produktene. Kurset holdes lørdag 24 november, og om det blir nok deltakere tar vi kurs også den 25.

 

Kun 24 tilgjengelige plasser.

 

Kurset koster kr 500,- per deltaker

 

 

Dronningavlskurs: (Mulig nytt kurs i 2019)

Dronningavlskurset arrangeres i april/mai, og dette gir deltakerene mulighet til å omsette teorien i praksis i sin egen bigård. Dager satt av til kurs er; onsdag 18.04 og 02.05, og lørdag 26.05.

 

Pris per deltaker: kr 1000,-

 

Maks 12 deltakere.

 

Kursholder: Sylvi Slettebø

 

 

Praksiskurs: (Nytt kurs i 2019)

Her får deltakerne prøve seg som birøkter gjennom en hel sesong i bigården, fra ca mai til oktober. En erfaren birøkter følger deltakerne og deler av sin kunnskap. Det kjøres to kurs parallelt, en i hver av skolebigårdene til Jæren Birøkterlag. Deltakerne må ha egen birøkterdress, som kan fåes kjøpt hos Rennesøy Biutstyr.

 

Kurset koster kr 2000,- per deltaker

 

Familierabatt: kr 300,- per ekstra familiemedlem