Dronningavl kurs 2024

På dette kurset gis det teoretisk og praktisk opplæring i dronning produksjon og prinsipper for god avl. Kursdeltaker skal på slutten av kurset ha kjennskap til ulike metoder og teknikker som benyttes for å kunne lage gode dronninger, samt ulike faktorer som påvirker resultatet.

Deltakerne får erfaring med bl.a cellebygger, omlarving, utstyr som benyttes osv. Deltakerne får anledning til å larve om, for å ta med seg hjem til egen cellebygger.   

Det blir 2 teoretiske samlinger på Vitengården, Nærbø og 2 praktiske samlinger på skolebigården på Engelsvoll dvs en ‘cellebyggersamling’ og en ‘omlarvingssamling’.

Det som blir formidlet teoretisk blir anvendt praktisk i fellesskap på skolebigården. Deltakerne får således teoretisk og praktisk kunnskap og erfaring, som hver deltaker kan ta med seg hjem og gjennomføre i parallell i egen bigård.

Datoer:

·       Teoretisk samling #1:

o   22. mai fra kl. 18:30-21:30.

·       Teoretisk samling #2:

o   29. mai fra kl. 18:30-21:30 (forutsetter klarsignal fra Jærmuseet).

·       Praktisk samling #1:

o   1. eller 2. juni fra kl. 12:00-15:30 - Cellebygger. (Endelig dag meddeles deltakerne senest 31. mai.)

·       Praktisk samling #2:

o   11. juni kl. 18:00-> - Omlarving.

Deltakerne må ta med egen birøkterdress og hansker på praktiske samlinger, og dette skal være rent. Det samme gjelder for fottøy. 

Kurset er kun for medlemmer av Jæren Birøkterlag, som minimum har grunnleggende kunnskap om birøkt (tilsvarende nybegynnerkurs teori/praksis) og erfaring som birøkter gjennom minimum en sesong.

Er du ikke medlem kan du meldes inn her.

 

Kursholder:  Kjetil Lyse

 

Kurset koster kr 3.000,- per deltaker

Kontingent betales på Vipps til #716401.

Når betaling er gjennomført, er kursplass reservert

Neste
Neste

Praksiskurs Vår/Sommer 2024